O nas

Centrum Usług Turystycznych działa na rynku turystycznym nieprzerwanie od 1993 roku. Siedziba naszej firmy znajduje się w Rzeszowie przy ul. Żeromskiego 2. Posiadamy 2 oddziały: w rzeszowskiej Galerii Lazur (hipermarket E.Leclerc) przy ul. Rejtana 69 oraz w Jarosławiu przy ul. Sienkiewicza 1.

Jesteśmy członkiem-założycielem powstającej w Rzeszowie Podkarpackiej Izby Turystyki. Spełniając wymogi ustawy o usługach turystycznych posiadamy zezwolenie wydane przez Wojewodę Podkarpackiego na organizację imprez turystycznych w Polsce i w krajach europejskich nr rej. 002/99 z dnia 28 lipca 1999r. Natomiast gwarancji ubezpieczeniowej o nr GT 243/2015 udzieliło nam TU Europa.

Wysoka jakość naszych usług sprawiła, że mamy wielu stałych klientów, którzy od lat obdarzają nas swoim zaufaniem. O wysokiej pozycji Centrum Usług Turystycznych świadczą także liczne nagrody i wyróżnienia otrzymywane od kontrahentów.

Szeroki wachlarz świadczonych usług pozwala naszym klientom na załatwienie wszystkich spraw związanych z podróżami w jednym miejscu. Nasze usługi obejmują:

• sprzedaż imprez turystycznych polskich i zagranicznych touroperatorów
  • sprzedaż biletów lotniczych na linie regularne
  • sprzedaż biletów "tanich linii lotniczych"
  • sprzedaż ubezpieczeń turystycznych
  • pośrednictwo wizowe
  • sprzedaż międzynarodowych biletów autokarowych i promowych
  • sprzedaż kart Euro26 i Planeta Młodych

Nasza oferta obejmuje również organizację imprez na zamówienie, w tym:

• organizacja krajowych i zagranicznych wyjazdów grupowych (szkolenia, wyjazdy motywacyjne, konferencje, sympozja)
  • organizacja krajowych wycieczek turystyczno-krajoznawczych
  • organizacja wycieczek szkolnych

W naszej działalności jest również miejsce dla tak zwanej turystyki przyjazdowej. Dzięki temu możemy propagować wśród mieszkańców innych regionów Polski walory turystyczne Podkarpacia przyczyniając się pośrednio do rozwoju lokalnej bazy hotelarsko gastronomicznej.

W sprzedaży agencyjnej proponujemy imprezy firm:
ITAKA, Rainbow, Wezyr Coral, Grecos Holiday, Neckermann, Sun & Fun, Exim Tours, Prima Holiday, Ecco Holiday, Soltur, Sol-Tours,  Europoltour, Almatur, Olimp Travel, Otium, Lekier, Logostour, Logos Travel, Lingwista, Wygoda Travel, Atas, Sigma Travel.

Nowe zasady dotyczące polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku.

Co to są dane osobowe oraz jakie dane przetwarzamy?

Przetwarzanie danych osobowych to operacje wykonywane na danych osobowych, a zwłaszcza zbieranie, utrwalanie, przechowywanie, opracowywanie, zmienianie, udostępnianie i usuwanie danych. Pozyskujemy następujące kategorie Państwa danych osobowych jak; dane teleadresowe oraz preferencje.

Administratorem Państwa danych osobowych jest:

Dlaczego chcemy przetwarzać dane?

Państwa dane osobowe pozyskane w związku z zawarciem umowy/wypełnionym formularzem jak i w trakcie wykonania umowy, będą przetwarzane w następujących celach:

• realizacji usług turystycznych
  • prowadzenia działań marketingowych
  • rozpatrywanie wniosków.

Okres przetwarzania Państwa danych osobowych jest uzależniony od celu w jakim dane są przetwarzane.

Komu możemy przekazać dane?

Państwa dane mogą być przekazane podmiotom przetwarzającym dane w związku ze zleconymi przez nas usługami, do Touroperatorów, którzy będą realizować rezerwacje o oraz podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa. Państwa dane mogą być przekazane również do państw trzecich na potrzeby realizacji umowy.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?

Mają Państwo prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mają Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Państwa danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed jej cofnięciem. Zgoda jest niezależna od czasu w jakim Państwo korzystacie z usług, obowiązuje do jej odwołania. Udzielenie zgód oznacza możliwość otrzymywania dostosowanych do Państwa potrzeb informacji marketingowych i ofert dotyczących produktów i świadczonych usług na podany adres e-mail lub numer telefonu, jak również uprawnia do kontaktów telefonicznych.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania Państwa danych?

Każde przetwarzanie Państwa danych musi być oparte na właściwej, zgodnej z obowiązującymi przepisami, podstawie prawnej. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów lub do podjęcia działań na Państwa żądanie przed zawarciem umowy. Dodatkowo podstawą prawną jest niezbędność do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze oraz niezbędność do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora np. takich jak udzielenie odpowiedzi na Państwa pisma i wnioski.

W przypadku wątpliwości co do prawidłowości przetwarzania Państwa danych osobowych, mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Podanie danych jest warunkiem zawarcia umowy, bez ich podania umowa nie może zostać zawarta.

Wyrażenie tej zgody jest dobrowolne i można ją wycofać w dowolnym momencie z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.